Rezidenta artistica Casa Atelier 2016 Ziua a - 3 a

 

20/08/2016

 

 

Poate nu stiti ce e un ,,porc verde". E o sintagma inventata de noi artistii, in taberele de la Balcic, atunci cand urcam in autocar si un pepene verde urias. Asa si de data asta, Ciocan a adus un ,porc verde" ofranda zilei de 20 august..

In curtea casei fetele erau treze de pe la 9 dimineata. Gabi mosmondea la umbra, prima lucrare. Lelia desena in carbune aceleasi portrete inventate. A schimbat putin registrul. A inceput si cateva mici schite cu peisaje. Foarte delicate, griurile din carbune le astenea si le stergea cu radiera lasand pe alocuri lumina, atat cat era nevoie.

 

Mihaela Neli PAVAL a trecut la pinza galbena. Cu markerul negru si dupa vorbele lui Dan Perjovschi, zice ca poti face arta si cu un simplu marker. Si, da chiar asa. Liniuta dupa liniuta se naste o plasa peste galbenul lamai.

Viorel Ciocan si-a gasit loc pe scari, unde si-a compus pe fuga o natura statica. Sevaletul lui ma face cumva sa ma simt in siguranta pentru ca eu pictez tot in foisor. Scarile im dau o usoara fobie de inaltime. E asa de aproape, ca atunci cand intinde culoarea cu viteza unui italian in trafic la Roma, imi vibreaza panza pe sevalet. Ca atare m-am mutat cu un pas mai la dreapta ca sa nu ma ciocnesc cu Ciocan.

Imbracat in pantoni scurti si cu o bluza rosie, peste galbenul panzei, parca e un tricolor aterizat din avion.

Eu am facut naveta intre sevalet si bucatarie. Pe aragaz forfoteau legumele din ghiveci. Maine o sa le fac o specialitate din Bucovina. Prune intr-un aluat de cartofi date prin pesmet si zahar. Eu le zic cnele.

Dupa amiaza soarele s-a mutat dupa casa, iar in foisor atmosfera a devenit mai racoroasa. In umbra casei toti lucrau intr-o liniste relativa. De ce zic relativa? Pentru ca o puicuta ratacita din vecini a inceput sa se invarta printre scaune. Cei trei muschetari au inceput o fugareala sa prinda gaina. Bineinteles ca a trecut in goana si peste pinza Mihaelei.

Spre seara cei trei prieteni m-au lasat acasa, apoi au plecat in oras, spre Cetatea de Scaun a Sucevei, la concertul rock.

Va pup si va imbratisez,

AMO

20.08.2016

 

 

 

Comments

 

TAG rezidenta artistica

AU 17 -27 20169:00am - 4:00pm Tonitza Art Group

RECENT POST

Casa atelier
READ MORE