Rezidenta artistica Casa Atelier 2016 Ziua a - 4 a

 

21/08/2016

 

 

Duminica am revenit la Casa Atelier. Mi-am uitat telefonul. Asa ca nu am ce poze sa pun. Dar e o miniciuna sfruntata. Am avut telefonul dar nu prea am facut poze. Era asa de cald ca nu aveam chef de nicio poza. Bloguitul asta e treaba serioasa. Si iti ia timp sa stai sa bobinezi in cap ce ai facut. Cei trei muschetari au petrecut pina pe la unu noaptea, asa ca dimineata i-am gasit putin mahmuri. M-am intins putin la soare sa iau niste vitamina D3 gratuit. Mi-am intins o pinza si am schitat o natura statica dupa schita de la Cacica. Care natura statica se numeste ,,Timp lenes". Am facut o oala de lut asa de mare, frate ca mi-am dat seama pe data ca, limonada din vasul de la Cacica era cat bazinul de apa sarata in care m-am balacit. Se vede treaba ca a fost mare setea.

Deocamdata nu e gata, abia este asternut primul strat.

Mihaela Neti Paval si Lelia Karaki au plecat la mall la Auchan dupa niscaiva cumparaturi pe o caldura de 34 de grade. .

Eu am lasat balta schita si am pregatit specialitatea bucovineana din prune si aluat de cartofi.

.

M-am invartit prin bucatarie pret de vreo ora. Am pus la un moment dat pesmetul si zaharul la caramelizat. M-am intors la schita cu ulcica cu limonada. Ciocan urca si cobora scarile ca deobicei. La un moment dat zice ,, miroase a cartofi arsi". Eu zic ,, in nici un caz de la mine". Si dupa aia imi dau seama ca am uitat de pesmet. Am sarit ca arsa.

Frate, era o fumaraita acolo de nu se vedea om cu femeia lui. Uitasem in tigae o lingura care avea coada din plastic. Am scos tigaia afara si am rasturnat totul dupa casa. In fine am reluat faza dupa ce a iesit fumul si am pazit cratita sa nu mai patesc si a doua oara. Asa ca dups casa avem natura statica pesmet ars si cu lingura topita.

Fetele au pierdut masina in parcare si dupa vreo doua ore s-au intors lihnite de foame si scurse de aerul fierbinte.

 

Am zacut dupamaiaza la umbra.

 

Mihaela si-a facut curaj.A scos sevaletul si s-a apucat de lucru la a treia panza..

A inceput sa picteze fereastra albastra de la chioscul darapanat de linga Uzina de Apa.

Prea multe nu-s de povestit. A trebuit sa fac act de prezenta impreuna cu sotul la un gratar in Scheia. Am plecat in cel mai inalt grad de femeie mofturoasa. Am facut fite acolo cu vinul. Gazda s-a dat peste cap si pina la urma m-a multumit cu o Batraneasca veche de 9 ani. Apoi dupa doua pahare de vin, apusul de soare a devenit mai roz. Copilul vine de la mare si m-a bagat in priza. A sunat e in tren spre casa. S-a saturat de mancare scumpa si proasta. ,,Bors de sfecla sa-mi faci si dovlecei umpluti".,, Sa traiti, am inteles, am zis. Face mama". Eu priveam apusuri rozalii.

Mihaela mi-a trimis poze pe watsapp. Au incropit o expozitie ad-hoc in curtea casei intr-o veselie ca m-a facut sa le invidiez.

L-au condus si pe Viorel pina la poarta Uzinii de Apa. Omuletul din diaspora a plecat in Italia la lucru.

Va pup si va imbratisez,

AMO

21.08.2016

 

 

 

Comments

 

TAG rezidenta artistica

AU 17 -27 20169:00am - 4:00pm Tonitza Art Group

RECENT POST

Casa atelier
READ MORE