Rezidenta artistica Casa Atelier 2016 Ziua a - 5 a

 

22/08/2016

 

 

 

Luni 22 august pe la 4 dupăamiază am regasit-o pe Lelia în curtea Casei Atelier. Mihaela era plecată cu treburi prin oraș.

A revenit și mi-a propus o plimbare până la Dragomirna. Eram obosită dupa o zi in care am alergat cu treburi pe ici pe colo. Nu mai aveam chef de plimbareală. Vroiam să lucrez, mai ales că, duminică am fost luată pe sus la gratar și eram cu gândul numai la ulcica mea cu limonadă.

 

Am pălăvrăgit ca fetele la o cafea arăbească. Musafirii pe care îi aștepta Mihaela și-au amânat sosirea pe mâine.

 

Spre seara Mihaela a terminat de pus umbrele la Fereastra Albastră și dintr-o dată a exclamat:

,,Dar e mai mica acum, vroiam sa o fac cât toată pânza". I-am zis ,,păi dacă ai pus umbra aia grea normal ca s-a micșorat suprafața luminoasă". Ma uitam si eu la lucrare. Parcă ma aflam între doua lumi,una rece a nopții și un caldă a zilei.

 

Lelia și-a terminat portretele cu țarancuțe. Eu am reusit pe la 7 seara sa umplu o parte de lucrare în culoare. Am cerut pălăria Mihaelei pentru a face studiu după ea. Îm lucrare o am pe Carmen cu ulcica ei , o am pe Mihaela cu pălaria, mi-ar mai trebui ceva care sa aducă aminte și de Lelia. Desi in ziua aia la Cacica pălăria a purtat-o pe cap Lelia.

 

Am zacut dupamaiaza la umbra.

 

Am hotărât să facem vernisaj ,,a la trois". Am pus pânzele în foișor și ne-am bucurat ca trei copii de lucrările așezate pe fotolii și lazile cu zestre.

 

 

Către seară au venit Cătălin Săraru cu soția Mihela și Sebi, cel mai mic pitic de băiat. Cătălin a fost foarte așeptat și dorit de noi să vină în rezidență, dar abia acum a promis că, incepănd cu 23 august o să stea și el cu mine la pictat în foișor. Are servici și doar după 5 poate veni. Eu sunt bucuroasă că nu am să rămân singură. Fetele pleacă mâine și când mă gândesc, parcă imi zboară din copac două frunze.

Am rămas toți în jurul mesei albastre lângă căruț, la lumina felinarului jucărie(o albinuță), la un pahar de apă rece și dulceață de nuci, adusă de Mihaela Săraru.

Măine vine și Carmen Chașovchi. Poate facem împreună o ședința de pictură și cu Cătălin Săraru. Ar fi frumos.

Va pup și va îmbrațișez,

AMO

22.08.2016

 

 

 

Comments

 

TAG rezidenta artistica

AU 17 -27 20169:00am - 4:00pm Tonitza Art Group

RECENT POST

Casa atelier
READ MORE